Restorative Yoga

Energie herstellende Yoga

RESTORATIVE YOGA

Deze vorm van Yoga, past heel goed bij onze Integrale visie.

Restorative yoga is een zachte vorm van yoga. Iedereen kan dit doen. Of je net begint met yoga of gevorderd bent in yoga. Het wordt ook wel energie herstellende yoga genoemd.
We hebben in het westen een lifestyle van hard werken, veel doen, maar de balans tussen het leven aan de buitenkant en leven aan de binnenkant, kan soms erg verstoord zijn.

2 Introductie lessen voor 25,–

Als kennismaking met Restorative Yoga

Iedere maandag avond van 19.30 uur tot 21.00 uur in Goes

Iedere woensdag morgen van 10.00 tot 11.30 uur in Goes.

Workshop: Anahatha, de reis naar het hart.

Restorative Yoga en Meditatie workshop

Op zondag 12 mei in ons Yoga centrum in Goes

Energie herstellende Yoga

Deze vorm van Yoga is ideaal in tijden waarin je lichamelijk en geestelijk wilt herstellen. Wanneer we veel gegeven hebben, of dat nou fysiek is of mentaal, kunnen we ons verzwakt of uitgeput voelen en weinig contact hebben met ons lichaam.

Tijdens de les

Tijdens restoratieve yoga gebruiken we yogaprops: zoals bolsters, kussens enz. Daarmee wordt het lichaam ondersteund tijdens de houdingen. De houdingen (zittend en liggend ) worden ook voor een aantal minuten aangehouden, zonder prestatie.

De adem is een belangrijk onderdeel tijdens deze les, de adem toestaan, en de adem te gebruiken om bepaalde plekken te ontspannen en rustig te maken en het lichaam te openen. Je kunt zeggen dat de adem hier je beste vriend(in) is. Door middel van een goede ademhaling kan stress voorkomen en verminderd worden.

Deze stijl van yoga kan ook beoefend worden als een goede aanvulling op andere sporten of wekelijkse yoga beoefening.

Een Restorative Yogales duurt 1,5 uur. Je hoeft niets mee te nemen, alles wat gebruikt wordt tijdens deze lessen is in het yogacentrum aanwezig.

Waarom Restorative Yoga

Deze vorm van yoga is ook zeer geschikt wanneer je klachten hebt, dit kunnen fysieke klachten, zoals bijvoorbeeld rug, schouderklachten, maar ook bij psychische klachten zoals bijv. onrust, gespannen zijn, stress, burn-out of wanneer je herstellende bent van ziekte of nog in het ziekteproces zit.

Het brengt meer flexibiliteit, bewegingsvrijheid, het ontspant, letterlijk en figuurlijk, het maakt de geest rustig, en zo ontstaat er ruimte voor een heldere balans. Het geeft inzichten in de processen die zich afspelen, zowel fysiek als mentaal. De oefeningen reiken tot diep in ons zenuwstelsel, ons wezen. Het herstelt het zenuwstelsel. Het heeft invloed op de hormoonhuishouding. Diepe chronische spanningspatronen kunnen veranderen, je immuunsysteem verbetert en lichaam en geest worden terug gebracht naar hun originele staat van balans. Je komt in een heel bijzonder contact met het lichaam en geest.

Restorative Yoga leert het vermogen van aandacht. Je leert de processen te zien in het lichaam, waar houd ik spanning vast en hoe kan ik het bewust weer loslaten. Je wordt je bewust van je natuurlijke lichamelijke ritmes.

“Nooit gedacht dat Yoga zoveel voor mij kon doen……..”

Maaike

“ik voelde me meteen thuis”

Lizanne