Restorative Yoga

Restoratieve Yoga

Restoratieve Yoga werkt op ons Parasympatisch zenuwstelsel.

Wanneer je naar ons zenuwstelsel kijkt hebben we een:

Centraal zenuwstelsel, die door de wil beinvloed kan worden, zoals het bewegen van de spieren, dus het aansturen van het lichaam.

En een autonoom zenuwstelsel, deze staat niet onder invloed van de wil. Je kunt dit gedeeltelijk beinvloeden zoals bijv. de hartslag, bloeddruk, stofwisseling.

Dit autonome zenuwstelsel bestaat uit twee delen namelijk:

Sympathische zenuwstelsel, je zou dit het gas pendaal van het lichaam kunnen  noemen, dus actie. De bloeddruk stijgt, hardslag stijgt. Juist in het dagelijks leven staat dit sympathisch zenuwstelsel aan. Het zorgt ervoor dat we bijv. kunnen overleven, vluchten, vechten en niet onbelangrijk we kunnen presteren.

Parasympatische zenuwstelsel is de rem voor het lichaam. Hier daalt de hartslag, de bloeddruk en zorgt voor regeneratie, ontspanning, en alles herstelt. Restoratieve Yoga werkt juist op dit parasympatische stelsel. Je stimuleer zo het zelfgenezend vermogen van je lichaam.

Energie herstellende Yoga

Deze vorm van Yoga is ideaal in tijden waarin je lichamelijk en geestelijk wilt herstellen. Wanneer we veel gegeven hebben, of dat nou fysiek is of mentaal, kunnen we ons verzwakt of uitgeput voelen en weinig contact hebben met ons lichaam. 

“Nooit gedacht dat Yoga zoveel voor mij kon doen……..”

Maaike

“ik voelde me meteen thuis”

Lizanne