Restorative Yoga

7 exclusieve Restoratieve Yoga classes

Op maandag morgen 2 november 2020 starten we met 7 exclusieve Restoratieve Yoga Classes.

7 opeenvolgende maandag ochtenden, waarbij je de werkingen van Restoratieve Yoga gaat ervaren.

Aan het eind van deze 7 classes krijg je een boekje mee met daarin de Restoratieve poses zodat je thuis deze Yoga vorm kan blijven beoefenen.

Tijdens de Restoratieve Yoga wordt er gebruik gemaakt van Yoga props, zoals bolsters, kussens enz. die bij ons in het Yoga centrum aanwezig zijn. Omdat niet iedereen thuis Yoga props heeft wordt er extra aandacht besteed aan alternatieve props, dus props namaken met spulletjes die je wellicht in huis hebt. Dus je hoeft bij het thuis beoefenen van Restoratieve Yoga niet perse uitgaves te doen om  props zelf aan te schaffen.

De classes starten om 10.00 uur tot 11.45 uur.

De kosten: 105,–

Restoratieve Yoga werkt op ons Parasympatisch zenuwstelsel.

Wanneer je naar ons zenuwstelsel kijkt hebben we een:

Centraal zenuwstelsel, die door de wil beinvloed kan worden, zoals het bewegen van de spieren, dus het aansturen van het lichaam.

En een autonoom zenuwstelsel, deze staat niet onder invloed van de wil. Je kunt dit gedeeltelijk beinvloeden zoals bijv. de hartslag, bloeddruk, stofwisseling.

Dit autonome zenuwstelsel bestaat uit twee delen namelijk:

Sympathische zenuwstelsel, je zou dit het gas pendaal van het lichaam kunnen  noemen, dus actie. De bloeddruk stijgt, hardslag stijgt. Juist in het dagelijks leven staat dit sympathisch zenuwstelsel aan. Het zorgt ervoor dat we bijv. kunnen overleven, vluchten, vechten en niet onbelangrijk we kunnen presteren.

Parasympatische zenuwstelsel is de rem voor het lichaam. Hier daalt de hartslag, de bloeddruk en zorgt voor regeneratie, ontspanning, en alles herstelt. Restoratieve Yoga werkt juist op dit parasympatische stelsel. Je stimuleer zo het zelfgenezend vermogen van je lichaam.

7 exclusieve Restoratieve Yoga classes

_________________________________

na deze classes ben je klaar om het thuis te beoefenen

start maandag 2 november 2020

Energie herstellende Yoga

Deze vorm van Yoga is ideaal in tijden waarin je lichamelijk en geestelijk wilt herstellen. Wanneer we veel gegeven hebben, of dat nou fysiek is of mentaal, kunnen we ons verzwakt of uitgeput voelen en weinig contact hebben met ons lichaam. 

“Nooit gedacht dat Yoga zoveel voor mij kon doen……..”

Maaike

“ik voelde me meteen thuis”

Lizanne