Gratis Integrale Yoga Magazine

Restorative Yoga

Restorative yoga is een zachte vorm van yoga. Iedereen kan dit doen. Of je nu begint met yoga of gevorderd bent in Yoga. Het wordt ook wel energie herstellende Yoga genoemd. We hebben in het westen een lifestyle, we werken hard, we doen veel, maar de balans tussen het leven aan de buitenkant en leven aan de binnenkant, kan soms erg verstoord zijn.

Wil je graag kennis maken met Restorative Yoga?
Maak dan een afspraak voor een proefles of meld je meteen aan.
AANMELDEN

Restorative Yoga wordt alleen in Goes aangeboden.

Lesrooster Goes

Lesrooster Middelburg

Restorative yoga is ideaal in tijden waarin je lichamelijk en geestelijk wilt herstellen.
Wanneer we veel gegeven hebben, of dat nou fysiek is of mentaal, kunnen we ons verzwakt of uitgeput voelen en weinig contact hebben met ons lichaam.

Deze vorm van Yoga is ook zeer geschikt wanneer je klachten hebt, dit kunnen fysieke klachten, zoals bijvoorbeeld rug, schouder klachten, maar ook bij psychische klachten zoals bijv. onrust, gespannen zijn, stress, burn out of wanneer je herstellende bent van ziekte of nog in het ziekteproces zit.

Het brengt meer flexibiliteit, bewegingsvrijheid, het ontspant, letterlijk en figuurlijk, het maakt de geest rustig, en zo ontstaat er ruimte voor een heldere balans. Het geeft inzichten in de processen die zich afspelen, zowel fysiek als mentaal. De oefeningen reiken tot diep in ons zenuwstelsel, ons wezen. Het herstelt het zenuwstelsel. Het heeft invloed op de hormoon huishouding. Diepe chronische spanningspatronen kunnen veranderen, je immuunsysteem verbeterd en lichaam en geest worden terug gebracht naar hun originele staat van balans. Je komt in een heel bijzonder contact met het lichaam en geest.

Restorative yoga leert het vermogen van aandacht. Je leert de processen te zien in het lichaam, waar houd ik spanning vast en hoe kan ik het bewust weer loslaten. Je wordt je bewust van je natuurlijke lichamelijke ritmes.

In restoratieve yoga gebruiken we Yoga props: zoals bolsters, kussens enz. Daarmee wordt het lichaam ondersteund tijdens de houdingen. De houdingen worden ook voor een aantal minuten aangehouden, zonder prestatie.

De adem is een belangrijk onderdeel tijdens deze les, de adem toestaan, en de adem te gebruiken om bepaalde plekken te ontspannen en rustig te maken en het lichaam te openen. Je kunt zeggen dat de adem hier je beste vriend(in) is. Door middel van een goede ademhaling kan stress voorkomen en verminderd worden.

Deze stijl van Yoga kan ook beoefend worden als een goede aanvulling op andere sporten of wekelijkse yoga beoefening.

Restoratieve yoga les duurt 1,5 uur. Je hoeft niets mee te nemen, alles wat gebruikt wordt tijdens deze lessen is in het Yoga Centrum aanwezig.

Abonnement of strippenkaart
We maken gebruik van een on-line lesrooster, zo kan je gemakkelijk jouw lessen plannen.
Je kunt kiezen voor een abonnement of strippenkaart.
Als je een abonnement neemt dan reserveer je een plekje op een vaste dag en tijdstip. Mocht je een keer niet kunnen dan kan je gemakkelijk je les verzetten via jouw on-line lesrooster.
Wanneer je onregelmatig werkt, of niet altijd zeker bent of je op een vaste dag / wekelijks je les kan volgen is een strippenkaart wellicht een uitkomst. Ook hier beheer je zelf je on-line lesrooster en kan je gemakkelijk je lessen inplannen.
Voor prijzen zie onze pagina prijzen .


 •  

  Kerstviering 21 dec. in Goes

  Meld jezelf aan via het lesrooster

  Kerst en oud en nieuw

  vanaf 24 dec zijn we gesloten, op 2 januari zijn we weer open
   

  AANMELDEN

  We werken met een on-line lesrooster. Zo kan je gemakkelijk starten met het volgen van onze Yogalessen. In het on-line lesrooster kan je gemakkelijk jouw Yogalessen plannen.

  PROEFLES PLANNEN

  Wil je eerst een proefles boeken, dat kan natuurlijk ook. De kosten voor een proefles 15,–

  Wil je eerst informatie, neem dan gerust contact met ons op.

   

  Lees hier ervaringen van anderen

  Hier lees je de ervaringen van anderen, en je kan ook zelf je ervaring delen.

   

  Onze docenten

  Een korte kennis making

  Download IYM

  Contact

  Integrale Yoga Zeeland

  Tel: 06 48 27 22 65

  email: info@satja-joega.nl

  We zijn gevestigd in:

  Goes

  Middelburg

  Zierikzee

  Lesrooster

  voor Goes

  voor Middelburg

  voor Zierikzee

  Prijzen

  prijslijst

  Integrale Yoga

  Is nooit een koude abstractie

  Ze is altijd een warme directe ervaring

  Het is de sleutel tot de wereld

  zowel tot de uiterlijke wereld

  als tot de innerlijke wereld