Ademhalingscursus

“Ik heb nooit het idee gehad dat het mijn Yogacentra’s zijn, de Yogacentra’s zijn er voor hen die kennis willen maken met deze wonderschone Yoga. En het geeft de ruimte aan diegenen die zich verder willen verdiepen in deze Yoga en uiteindelijk het Goddelijke manifesteren in de wereld. Voor mij is dit de reden waarom de Yogacentra’s bestaan. Ik sta misschien toevallig aan het roer, och……er moet iemand zijn die zegt of we links of rechts gaan toch?…anders zijn we stuurloos.”
 
“Het allermooiste vind ik nog altijd dat wanneer je graag zelf les wilt gaan geven, of wanneer je naar verdere verdieping verlangt, dit mogelijk is. En dit maakt onze Yoga ook zo uniek, je kunt altijd verder….. en als je wilt …… ben je nooit klaar.”

Ontstaansgeschiedenis Integrale Yoga in Zeeland

Na het volgen van de docenten opleidingen bij Integrale Yoga Nederland, en het geven van Yogalessen bij Integrale Yoga Nederland is Wendy de Knegt afgedaald naar Zeeland, om in 2004 Integrale Yoga lessen te geven in Middelburg, Zeeland.
 
In 2007 viel haar oog op een pand in Zierikzee en datzelfde jaar startte zij daar haar eigen Centrum voor Integrale Yoga Zeeland “Satja-Joega” in Zierikzee.
 

Uit Goes en omgeving was er ook veel belangstelling voor Integrale Yoga en in 2011 is Wendy ook daar gestart met het geven van Yoga lessen. En dit had tot resultaat dat in december 2013 ook in Goes de deuren open gingen van het Centrum voor Integrale Yoga Zeeland “Satja-Joega” in Goes.
 
Na een aantal jaren lessen te hebben verzorgt in de dependance in Middelburg. Werd ook in februari 2016 het Centrum voor Integrale Yoga Zeeland “Satja-Joega” in Middelburg geopend.

Naast reguliere yogalessen wordt er zwangerschapsyoga, meditatie, kinderyoga, jongerenyoga en seniorenyoga aangeboden.
In de loop der jaren is er een groep van trouwe docenten en medewerkers ontstaan die het mogelijk maken dat de Integrale Yoga in Zeeland zich kan verspreiden. De wekelijkse Yogalessen worden door hen en Wendy op dit moment gegeven in: Zierikzee/Schouwen Duiveland, Middelburg/Walcheren en Goes/Zuid Beveland.
 
Naast de wekelijkse lessen worden er in Zierikzee, Goes, Middelburg ook yogadagen georganiseerd, workshops voor verdieping en nog veel meer.

 
Woorden van Agastya
 
Investeren in Jezelf.
Het Nederlandse yogalandschap is sinds 1983 een attractie rijker: Integrale Yoga.
Deze Yoga bestaat al sedert het Vedische tijdperk en speelde zich af in de schaduw van de wereld. Vergevorderde Yogi’s zagen de teloorgang van de mensheid en bewaarden buiten het zicht van de wereld hun traditie op aarde en leefden in rijken, die voor het verstand welke zich langzaam in de mens begon te ontplooien, onbegrijpelijk en onbereikbaar waren. Het waren Goden in een volmaakt lichaam.
De glans en de werelden waar zij in leefden begint langzaam binnen te dringen in onze aardse wereld. In deze wereld is een ‘andere wereld’, de supramentale wereld of de aanstaande wereld, volgens Sri Aurobindo. Meerdere termen die hetzelfde aangeven zijn hierop van toepassing. Kijk je naar de huidige omstandigheden is het net alsof de ‘oude wereld’ naar voren toe ontbonden wordt en de ‘nieuwe wereld’ voor hen die de ogen hebben zichtbaar wordt. De ontbinding is duidelijk al enige tijd aan de gang en zal zelfs voor de blinde mens zichtbaar zijn. Rampen, oorlogen, de aarde die naar de knoppen gaat en tegelijkertijd het ontwaken van een nieuw bewustzijn op aarde in kinderen van deze tijd. Ach, soms zijn ze al op middelbare leeftijd.
De strijd tussen het ‘oude en het nieuwe’ is dus nog lang niet gestreden maar speelt zich wel af in een nieuw hoofdstuk.
 

Gratis nieuwsbrief