Hoi lieve yogi’s,

Weet jij nog jouw eerste kennismaking met Integrale Yoga? Ik weet het zelf nog goed, het was begin 2015 en persoonlijke omstandigheden zorgden ervoor dat ik de stap nam en de yoga ruimte in Goes binnenkwam. De eerste les, en ik weet het nog goed, was gelijk raak. Iets in mij had een herinnering, een herkenning. Ik wist toen nog niet wat, maar het voelde gelijk op zijn plaats,. Dat waar ik zo naar verlangde werd beantwoord en ik hoefde niet eens de vraag te stellen. Zo lang ik me kan herinneren was er altijd iets in mij wat zocht naar antwoorden en die kreeg ik in de yoga lessen. Zolang ik me kan herinneren had ik  vragen over het leven. Het waarom en hoe!
Al snel wilde ik mezelf meer innerlijk verdiepen en daar ging ik naar de meditatie lessen. Het innerlijk ontwikkelen was en is heel belangrijk voor mijn yoga weg en binnen een half jaar zat ik op de opleiding voor integrale Yoga docente in Rotterdam. Een prachtige opleiding waar ik me nog meer heb ontwikkeld. De Integrale Yoga is voor mij persoonlijk een prachtige weg en ik ben dankbaar dat dit zo op mijn pad is gekomen.

Ik las hierover, over dat zoeken, een prachtig stuk tekst van de Moeder: misschien spreekt het jou ook aan.

De Moeder (  Mirra Alfassa )
werd geboren op 21 februari 1878 in Parijs.

Je zal misschien opeens een onweerstaanbare drang voelen om niet langer in onbewustheid te leven, in onwetendheid, in de staat waarin je dingen doet zonder te weten waarom, waarin je ze ondergaat zonder te weten waarom, waarin innerlijk verschillende wilsvormen tegen elkaar opbotsen, waarin je nergens iets van begrijpt, waarin je leeft volgens routine. En op een dag ben je daar niet langer tevreden mee.

Je voelt opeens dat alles wat je doet en alles wat je ziet geen zin meer heeft, maar dat er iets is dat wél een zin heeft; dat je hier op Aarde bent om een bepaalde reden.
En op een dag stelt zich dan de vraag : waarom zijn we dan toch geboren? Waarom sterven we? Waarom lijden we?, waarom doen we de dingen? Je leeft dan niet langer als een kleine, ternauwernood bewuste machine. Je wilt echt voelen, je wilt de dingen echt doen, je wilt echt weten.

Uit het boek Alle leven is Yoga, de integrale visie van De Moeder.
Haar leven was onafscheidelijk verbonden me
t dat van Sri Aurobindo en samen hebben zij de Sri Aurobindo Ashram gesticht en waren zij de grondleggers van de Integrale Yoga.