Integrale Yoga

Een rustig hart, ontspannen zenuwen en een vredig gemoed

omdat het nodig is.

Integrale Yoga

Integrale Yoga is een zachte vorm van yoga en kan door iedereen gedaan worden. Het unieke aan onze Integrale Yoga lessen is dat we klassieke Hatha Yoga beoefenen in combinatie met meditatie en pranayama.
Je kunt op ieder moment instromen en deelnemen aan onze Integrale Yoga lessen. Heb je nog geen ervaring, dan is dit geen probleem. De docent heeft hier aandacht voor en zal je de basis elementen van Integrale Yoga bij brengen.
Er is veel ruimte voor persoonlijke begeleiding en aandacht. De les bestaat uit vaste elementen, en deze komen iedere les weer terug.

Laatste nieuws per 3 november 2021

Helaas hebben we de lessen in de studio uitgesteld en blijven we via onze livestream de yogalessen aanbieden.

We hopen snel weer te kunnen gaan starten met de lessen in de studio.

Integrale yoga bij burn-out en stress klachten

Er word veel over geschreven en gesproken dat Yoga helpt bij het herstellen wanneer je stress klachten of een burn-out hebt.

Onze ervaring als yoga docenten is dat voor veel mensen die met deze klachten te maken hebben de drempel soms erg hoog lijkt om de stap te nemen en yoga lessen te gaan volgen.

Wij willen deze drempel graag lager maken, en je zo helpen deze stap te maken. Yoga helpt zeker bij deze klachten, ook ontspanningsoefeningen en adem zal je helpen om de processen die zich in jouw zelf afspelen te gaan zien en herkennen. Daarom maken wij het zo eenvoudig mogelijk voor je.

Klassieke Hatha Yoga

Onder Hatha Yoga verstaat men het aannemen van lichaamshoudingen. Je bereidt je op de houding voor door de aandacht te concentreren. Gedurende het aanhouden van de houding wordt alle aandacht hierop gericht. Je wordt je bewust van de lichaamsdelen die bij de houding betrokken zijn, de ademhaling en de werking. Het resultaat van Hatha yoga is een gezond functionerend lichaam. Na de oefening volgt een rusthouding om de werking van de oefening te observeren. De energie die door de yogahouding is vrijgekomen wordt aan het zenuwstelsel toegevoegd door de rusthouding even aan te houden.

Ontspanning
Tijdens de ontspanningsoefeningen wordt je bewust van spanning in verschillende delen van je wezen. Het bewustworden en observeren hiervan is een eerste stap om tot verdiepte ontspanning te komen.

Pranayama: Ademoefeningen
Prana is datgene dat zuurstof leven schenkt.
Pranayama zijn oefeningen voor het verbeteren, uitbreiden en beheersen van de ademhaling. Je vindt de natuurlijke ademhaling weer terug.

Concentratie en meditatie
Het stilmaken van het denkvermogen is de voorwaarde om de concentratie te kunnen richten.  Concentratie is hier wel het sleutel woord. Tijdens de meditaties komt je in aanraking met de mentale stilte, een fundamentele ervaring in de Integrale Yoga. Je wordt een druk in het hoofd gewaar, die in de Integrale Yoga wordt omschreven als “de kracht van boven”. Je komt in aanraking met het bewustzijn, dat tevens een kracht is. Het gewaarworden van het innerlijk bewustzijn, de onzichtbare kracht die zowel buiten als binnen tastbare resultaten oplevert, is nu juist de hele betekenis van het yogisch bewustzijn.

“Nooit gedacht dat Yoga zoveel voor mij kon doen……..”

Maaike

“ik voelde me meteen thuis”

Lizanne

“Je moet niets en je bent altijd welkom……….”

K.

Integrale Yoga en Meditatie