Meditatie

Meditatie

Elke zoeker op het innerlijke pad  moet beginnen met concentratie. Concentratie moet de weg vrijmaken voor meditatie. Als we ons concentreren, proberen we onze gedachten, onze emoties te beheersen.

Tijdens de meditatie lessen leer je het concentreren, en beoefenen we dit.  Ook de adem is een belangrijk onderdeel van deze lessen, de adem helpt je op het pad van meditatie. Verder zijn er geleide meditaties, Ontspanningsoefeningen. Alles om tot meditatie te komen, jouw innerlijke pad te bewandelen, en jouw innerlijk te vinden.

Concentratie ontwikkelen

Concentratie betekent innerlijke waakzaamheid, alertheid. Er zijn allerlei wervelingen om ons heen en in ons. Angst, twijfel, bezorgdheid  zijn innerlijke wervelingen die proberen onze innerlijke rust en gemoedsrust te verstoren. Wanneer we ons concentreren, maken we het moeilijk voor deze krachten om bij ons binnen te komen.

Rust en kalmte

Welke weg je ook volgt voor meditatie, de eerste en belangrijkste taak is om te proberen de gedachten kalm en rustig te maken. Als de gedachten voortdurend rondzwerven, als je de hele tijd het slachtoffer van genadeloze gedachten bent, dan zul je geen enkele vooruitgang boeken. De gedachten moeten kalm en rustig worden gemaakt, zodat wanneer het licht van boven afdaalt, je daar volledig van bewust bent. Als je je gedachten tien of vijftien minuten kalm en rustig kunt houden, zal er een nieuwe wereld voor je opengaan.

Meditatie, Goes, Middelburg en Zierikzee