Ik ga op vakantie en ik neem mee…………

Stalen zenuwen

Ik ga met vakantie en ik neem mee: stalen zenuwen…

Hoi lieve yogi’s

Eindelijk vakantie en hoe ontspan je dan…
Je hebt er een heel jaar naar toe geleefd, eindelijk de vakantie. Rust, relaxen “dan rust ik eindelijk uit”. Je kent het wel, zo gaat het bijna bij iedereen, en logisch, je verlangt naar de rust,  niets moeten, niks aan je hoofd, geen werk of geen school, geen verplichtingen.

En dan is de eerste vakantie dag daar, ik had dat ook hoor. JE moet GENIETEN. vooral genieten. Maar dat lukt niet. En de tweede week komt eraan. Nog maar één week denk je dan, nu moet ik echt zorgen dat ik geniet, over een week begint alles weer. Werk en school, en je eerste “werk of school dag is begonnen of de kinderen moeten weer naar school en je denkt: nou zeg, heb ik nu wel genoeg genoten van de vakantie.

Gek toch! We kijken er zo naar uit en dan is het zover en we kunnen niet voldoende ontspannen of zoiets.

Stel je nou eens voor dat je zowel innerlijk (dus vanbinnen) als aan de buitenkant, zeg maar in de “wereld” je bezigheden aan de buitenkant, hetzelfde is. Er is geen verschil in vrede, stilte, tevredenheid of harmonie in jezelf.
Dat wat er gebeurt als je mediteert en je je instelt op de “kracht van boven”, het Goddelijke, universeel bewustzijn of hoe je het noemen wilt.
In eerste instantie zijn het misschien maar glimpen die je opvangt, misschien een korte onderbreking tussen de stroom aan gedachten. Maar als je aanhoud en niet opgeeft, dan worden die stiltes, die ruimte van “niet denken” zachtjes aan ruimer.

Dit kun je ook in je dagelijkse leven integreren door bewust te zijn, bewust van de handelingen die je doet. Dan word alles een meditatie, alles wordt één en hetzelfde.
Je hoeft niets te veranderen, alleen alles aan de buitenkant wordt hetzelfde als aan de binnenkant.
Het verlangen om b.v. vakantie te moeten “vieren” is niet meer zo aanwezig.
Dan rust je werkelijk uit, je geniet omdat je innerlijk tevreden bent, er ontstaat een innerlijke stabiliteit.
En dat is wat Integrale Yoga voor je kan gaan betekenen.
Je bent niet alleen een yogi op je Yogamat zeg maar voor anderhalf uur, maar je neemt het mee in alle dag…

Veel liefs, Monique