Be true, Be kind, Be you

Hebben jullie dat ook? Dat je jezelf soms achter het behang kan plakken?

Hebben jullie dat ook? Dat je jezelf soms achter het behang kan plakken?

Mijn hemel, wat kan ik me soms ergeren aan mijn eigen ‘negatieve’ kanten. Soms denk altijd dat er meer kan gebeuren in een uur dan dat fysiek mogelijk is, ben heel snel overprikkeld en dan ook prikkelbaar, kan plots helemaal ‘weg’ zijn of erg irrationeel reageren, grote groepen en ‘small talk’ vind ik lastig en ik blijf te lang ‘geloven’ in relaties en situaties die niet goed voor me zijn, kan uren wakker liggen van dingen die 20 jaar geleden gebeurden (ik overdrijf niet), kan (nog altijd) moeilijk ‘nee’ zeggen zonder schuldgevoel, kan heel onzeker (en perfectionistisch) zijn,  ik ben een eeuwige twijfelaar, kan af en toe moeilijk loslaten…. En ik ben soms alles behalve lief voor mezelf.

Tot ik besef… – in een moment van kosmische helderheid, haha – dat veel van die negatieve kanten eigenlijk de schaduwzijde van mijn positieve kanten zijn. Ik ben creatief, uiterst sensitief, empathisch, heb een open geest, veel fantasie, ik laat oprecht zonder moeite mijn kinderen (en bij uitbreiding iedereen) gewoon zichzelf zijn, ik ben zorgzaam, intelligent, een goed in buiten het kader te denken, ben mededogend, heb een luisterend oor en een sterke schouder, sta open voor discussie, heb oog voor schoonheid, ik hou van de natuur, kan intens genieten van muziek en van diepe, oprechte gesprekken en vriendschappen, ik ben authentiek, details ontgaan me niet en ik werk zorgvuldig… Ik heb het lef mijn dromen na te jagen. Voor mijn gezin ga ik door een vuur. Ik ben een vechter, leg me niet zomaar neer bij fysieke ‘beperkingen’ en psychologische moeilijkheden. Ik laat me niet kisten door bergen of dalen. Integendeel, ik ga door. Ook al is het soms moeilijk.

Wees dus maar gewoon lief voor jezelf, zeg ik dan, als ik mezelf weer eens achter het behang kan plakken omdat ik me weer stoot aan de zoveelste steen. En dan zeg ik vaak tegen mezelf,  gewoon door ademen, niet opgeven gewoon doorgaan.

And so be it. Wees gewoon jezelf. Be true, Be kind, Be you!!

Misschien herken je hier jezelf ook in en om het nog wat duidelijker te maken: één van de dingen die gebeurt als je op de” integrale yogaweg” komt, alles komt dan als het ware wat onder druk te staan. Er klopt iets nieuws aan je deur. Je komt in aanraking met de “kracht van boven” ; een nieuw bewustzijn.
Agastya zegt in één van zijn boeken: schijn met een zaklamp in een emmer met palingen die in het donker staat en ze gaan bewegen. Met andere woorden : Alles wat zich in de “duisternis” bevindt zal verlicht worden door het bewustzijn. Dingen komen naar de oppervlakte en willen gezien worden en dat gaat niet ongemerkt zeg maar!

Veel liefs,
Monique