Over Ayurveda, en massage bij Integrale Yoga Zeeland in Goes

Vertel eens wat meer over de Ayurvedische massages.

Wendy

Ja dat kan, wat zou je willen weten.

Waarom een ayurvedische massage, voor ontspanning?

Wendy

Ja dat kan, maar het gaat wel iets verder hoor………..

Ayurveda vind zijn oorsprong in de Rig vedas, dit zijn geschriften die ongelofelijk oud zijn. Hierin wordt er over Ayurveda gesproken, binnen de Ayurveda is er weer onderdeeltje massage. Het heeft met het lichaam te maken ja, maar het gaat nog verder. In deze tijd wordt het ook wel energetisch genoemd, maar ook dat is nog niet ver genoeg. Het werkt door op heel veel lagen van ons wezen.

De massage wordt op de rug gedaan, waarom? Omdat alle energiebanen op de rug tot uitdrukking komen.

Heb je je wel eens afgevraagd waarom een massage zo prettig is? Jij kan het je zo bedenken hoor……… Je masseert energie weg waar er ogenschijnlijk een teveel aan energie is. Wanneer je een geestelijk mens bent, (ze knipoogt naar me) dan kan het zijn dat energie wat ophoopt, deze energie weet nog niet hoe het zich door jou heen moet bewegen, vandaar dat je wel eens het gevoel kan hebben dat je wat voelt, we noemen dit vaak pijn, of ik heb er last van, maar dat is het niet echt.

Dus kan een massage wat opluchting geven. Daar is niets mis mee.

Wanneer je een massage geeft dan werk je vanuit een hogere sfeer, afgestemd zoals wij dit noemen. Je werkt op diepere lagen van iemands wezen en daar hoort het lichaam natuurlijk ook bij.

Dus of je nu voor ontspanning een Ayurvedische massage neemt, of om andere lichamelijke redenen, of om het even wat, het werkt door op ieder niveau van je wezen.

Vandaar dat de één dit ervaart tijdens en na de massage en de ander dat…………….

Dus een Ayurvedische massage werkt op lichaam, het werkt energetisch, en het werkt door op andere delen van je wezen. Hoe mooi wil je het hebben???

Heb je zo weer genoeg om over te schrijven?

Mooi…………

Zullen we nog even een kopje thee nemen? Lekker!