Ayurvedische massage

Ayurvedische massage

Colijnsplaat – Irenestraat 64

Een massage van 60 minuten:  65,–

Een afspraak maken voor een Ayurvedische massage

De massage:

De Ayurvedische rug massage is een reinigende, ontspannen en rustgevende massage.

Het hele energiesysteem komt tot uitdrukking op de rug. Vandaar dat deze massage op de rug wordt  uitgevoerd, en is zo heilzaam voor het hele lichaam.

Tijdens de massage wordt er gebruik gemaakt van warme kruidenolie, die snel door het lichaam wordt opgenomen, en zo de werking van de reinigingsmassage versterkt.

Er wordt tijdens de massage gewerkt op, de doorbloeding van de huid, het losmaken van bindweefsel, diepte massage van de spieren, de energiebanen worden vrij gemaakt van blokkades, afvalstoffen worden via de lymfeklieren afgevoerd.

De massage draagt bij aan het verminderen / opheffen van bijv. rugpijn, RSI, reuma, stress, burnout, spijsverteringsklachten, hoofdpijn, slapeloosheid, vermoeidheid

Geschikt voor iedereen.

Een Ayurvedische massage is er niet alleen wanneer je klachten hebt, wanneer je heerlijk wilt ontspannen mag dit natuurlijk ook. Deze massage is voor iedereen geschikt, klachten of geen klachten. Jong of oud.

Tijdens de massage wordt er rustige muziek afgespeeld, wat bijdraagt aan volledige ontspanning.

Je ligt tijdens de massage op een massagetafel. Het bekken gebied wordt ook bij de massage betrokken dus is het handig om eventueel een loszittende broek aan te doen. De olie die wordt gebruikt kan eventueel vlekken op kleding veroorzaken, dus draag geen lichte of nieuwe kleren. De olie is wel uit wasbaar. De olie kan gewoon op het lichaam blijven zodat het ook na de massage nog door kan werken. Ook de rand van de schedel wordt gemasseerd, dus het haar kan ook in contact komen met de olie.

Na de massage is er gelegenheid om nog even ontspannen te blijven liggen.

Iets over de oorsprong van Ayurveda.

Ayurveda is al eeuwen oud en vind zijn oorsprong bij de Vedische beschaving.  De mensen die in die tijd leefden werden Rishi’s genoemd. Het doel van deze Vidische beschaving was om de mens te vrijwaren van ballast die men kon oplopen door het leven te leven. Het doel van elk individu was om zichzelf spiritueel te ontwikkelen, zodat hij de verbinding met het Goddelijke zelf tot stand kon brengen. Ook de oorspronkelijke Yogavormen vinden  hier hun oorsprong.

Het geneeskundig stelsel uit de Veda´s is in latere tijden verder ontwikkeld,  en werd  Ayurveda  genoemd, hetgeen “kennis van het leven” betekent.

De taak van Ayurveda is om te zorgen dat de mens in evenwicht blijft. Ook in zijn of haar gezondheid. Ayurveda bied heel veel op gebied van gezondheid.  Een onderdeel van de  Ayurveda is massage.

De werkingen zijn heerlijk. Het bijzondere is dat het niet altijd dezelfde werking heeft. Ik geniet iedere keer weer.  De werking van de massage kan bij mij vaak nog dagen doorwerken. Ik merk dat dit mijn lichaam echt goed doet. Ik zou dit aan iedereen aanraden. Het is iedere keer weer een cadeautje!

BrigitteIk ga regelmatig naar Wendy toe voor de Ayurvedische massage

Ayurvedische Massage Goes en Colijnsplaat