Ademhalingscursus

About Integrale Yoga in Nederland

Integrale Yoga

Voor veel mensen in het westen is yoga iets wat met lichaamshoudingen te maken heeft. Integrale Yoga gaat wat stapjes verder. Bij Integrale Yoga kijken we naar de verschillende delen van ons wezen: ons lichaam, onze gevoelens en emoties en ons denkvermogen.
Al deze drie aspecten van het menselijk wezen worden ontwikkeld in de Integrale Yoga en moeten met elkaar in harmonie worden gebracht. Het gaat dus om het integreren van de verschillende delen van ons wezen. Daarom beoefenen we bij de Integrale Yoga niet alleen lichaamsoefeningen, maar ook ademoefeningen, concentratieoefeningen, ontspanning en meditatie. Lees meer…

Ontstaansgeschiedenis Integrale Yoga Zeeland

Na het volgen van de docenten opleidingen bij Integrale Yoga Nederland, en het geven van Yogalessen bij Integrale Yoga Nederland is Wendy de Knegt afgedaald naar Zeeland, om in 2004 Integrale Yoga lessen te geven in Middelburg, Zeeland.
 
In 2007 viel haar oog op een pand in Zierikzee en datzelfde jaar startte zij daar haar eigen Centrum voor Integrale Yoga Zeeland “Satja-Joega”. Uit Goes en omgeving was er ook veel belangstelling voor Integrale Yoga en in 2011 is Wendy ook daar gestart met het geven van Yoga lessen. Naast reguliere yogalessen wordt er zwangerschapsyoga, meditatie, kinderyoga, jongerenyoga en seniorenyoga aangeboden.
In de loop der jaren is er een groep van trouwe docenten en medewerkers ontstaan die het mogelijk maken dat de Integrale Yoga in Zeeland zich kan verspreiden. De wekelijkse Yogalessen worden door hen en Wendy op dit moment gegeven in: Zierikzee, Middelburg en Goes. Lees verder…

About Agastya

De moderne Yogi Agastya heeft vanaf het begin van zijn weg zijn innerlijke vermogens aangewend om vat te krijgen op de materie van de aarde en zodoende de mensheid te dienen.
Als kleine jongen was hij reeds bezig zijn woonplaats Naaldwijk in stukken te verdelen en noteerde dit in een schrift.
‘Er is een universele structuur in alles’, zou hij op latere leeftijd zeggen en hij mediteerde jarenlang om deze structuur te ontdekken en zichtbaar te maken – zichtbaar in de materie.
Want Integrale Yoga is een yogavorm die gedaan moet worden te midden van het dagelijkse leven. De Yogi neemt zijn Godservaring mee naar buiten en manifesteert haar in zijn werken op aarde. Lees verder…

Webinars Agastya

Van 2010 tot kort voor zijn vertrek in 2012 gaf Agastya met enige regelmaat webinars.
In deze online uitzendingen, die live te volgen waren, gaf hij antwoorden op vragen van leerlingen en belangstellenden.
De titel van deze webinars was: ‘In antwoord op Uw schrijven’. klik hier om naar webinars te gaan..

Centra in Nederland

In heel Nederland zijn centra voor Integrale Yoga die met Integrale Yoga Nederland zijn verbonden.
De centrumleiders hebben hun opleiding tot yogadocent gevolgd in Rotterdam bij Integrale Yoga Nederland, of in Hoogeveen bij Integrale Yoga Hoogeveen.
Klik hier voor een kaart met alle centra.

Contact opnemen

Wil je contact met ons opnemen?
Voor een overzicht van al onze contactgegevens klik hier.
 

Gratis nieuwsbrief